onsdag 20 juli 2011

Träd räddar världen

Vad är meningen med att arbeta och slita om vi inte har en morgondag att se fram emot? I dagens situation med klimatförstörelse, ökande naturkatastrofer och energiproblem måste vi finna nya vägar att vandra på för att säkra vår överlevnad som art.

Något av det bästa vi kan göra för att motverka ökenbildning, matbrist och den globala uppvärmningen är att plantera träd. Framför allt i tropiska områden enligt en artikel idag på dn.se.

Därför har vi beslutat att starta en ny telefonioperatör som skall plantera ett träd om året för varje kund som ringer med vårt abonnemang.

Varför just en telefonioperatör? Vi funderade länge på vilken tjänst alla människor på jorden regelbundet använder oavsett nationalitet och inkomst, till slut kom vi fram till att telefonin var den mest spridda tjänsten idag. Man ser ofta de fattigaste folkgrupperna som lider brist på både vatten och bröd gå runt med en telefon i handen, även i de mest avlägsna agrara orter. Detta fick oss att inse att telefonin var en lämplig produkt och tjänst som budbärare av vårt budskap om en grönare och friskare planet. Genom telefonin finns möjligheten att nå ut till fattiga som rika, unga som gamla.

Det här inlägget är det första på vår företagsblogg och fortsättningsvis kommer vi skriva om vår kommande resa från att vara ett litet företag med ett stort budskap till en kraft som förhoppningsvis kan påverka i samhället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar